Hull maakt ruim na deadline alsnog komst Henriksen bekend

Reacties

Markus Henriksen verruilt AZ voor Hull City. De 24-jarige Noor wordt voorlopig gehuurd door de Premier League-club. De overgang van de Noor liet lang op zich wachten, maar werd toen de deadline eenmaal verstreken was alsnog bevestigd.

Hull maakt ruim na deadline alsnog komst Henriksen bekend

De overgang is aanvankelijk op huurbasis, maar wordt in januari omgezet in een definitieve deal. De middenvelder was eerder deze transferperiode nog in gesprek met Anderlecht. Henriksen staat sinds de zomer van 2012 onder contract bij AZ.

Hij kwam destijds over van Rosenborg BK. De dynamische middenvelder kwam tot 146 officiële wedstrijden voor AZ en scoorde in die duels in totaal 33 keer voor de Alkmaarders. AZ trok woensdag met Iliass Bel Hassani al een opvolger voor Henriksen aan. De aanvallende middenvelder werd overgenomen van Heracles Almelo.

Hull City, dat in Engeland verraste met zes punten uit de eerste twee wedstrijden en inmiddels na een nederlaag tegen Manchester United (1-0) nog steeds vijfde staat, toonde zich in de laatste dagen van de transferperiode sowieso slagvaardig. De club legde woensdag eveneens middenvelder James Weir (21, van Manchester United) en aanvaller Dieumerci Mbokani (gehuurd van Dinamo Kiev) vast.

Dinsdag contracteerde Hull City spits Will Keane (Manchester United) en middenvelder Ryan Mason (Tottenham Hotspur). Daardoor is de club, die over een wel heel krappe selectie beschikte bij de seizoenstart, weer wat ruimer in de opties komen te zitten.

Bekijk hier alle in- en uitgaande transfers van AZ deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.