Huijsen wordt 'respectloos' genoemd: De Rossi spreekt van leermoment

Reacties

Dean Huijsen zette AS Roma zondag op het goede spoor voor een overwinning op Frosinone, door op fraaie wijze de score te openen. Vanwege zijn manier van juichen keerde hij echter niet terug voor de tweede helft. Roma-coach Daniele De Rossi hoopt dat Huijsen hiervan zal leren.

Huijsen wordt 'respectloos' genoemd: De Rossi spreekt van leermoment
© Pro Shots
Frosinone
Frosinone
0 - 3
AS Roma
AS Roma

Huijsen begon op zijn eigen helft aan een solo, die eindigde met een doeltreffend schot in de bovenhoek: 0-1. De jonge Nederlander vierde zijn goal onder meer met een stiltegebaar richting de supporters van Frosinone. Die hadden Huijsen eerder uitgefloten: zij waren niet vergeten dat de verdediger in januari hard op weg was naar Frosinone, maar uiteindelijk toch voor Roma koos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor zijn manier van juichen kreeg Huijsen een gele kaart. Reden genoeg voor De Rossi om hem halverwege de wedstrijd te vervangen.

'Hij zal hiervan leren, hij is nog erg jong', zei De Rossi na afloop van de 0-3 zege. 'Ik wil hem hier niet de les gaan lezen. De volgende keer zal hij dit niet meer doen; spelers leren en groeien door ervaring. Hij weet dat hij door deze manier van juichen niet aan de tweede helft kon beginnen, omdat hij dus een gele kaart had gekregen.'

Eusebio Di Francesco, de coach van Frosinone, had zich behoorlijk opgewonden over de manier van juichen van Huijsen. 'Een jongen die naar ons toe zou komen viert op deze manier een doelpunt tegen ons. Dat is niet leuk', bromde hij. 'Hij zou mijn zoon kunnen zijn, dus ik wil dit niet te groot maken, maar hij moet leren dat je dit niet doet. In januari belde hij mij op om erachter te komen wat ik van hem vond en vandaag vond ik hem respectloos.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.