HSV lijdt tegen Mainz tiende seizoensnederlaag

Hamburger SV blijft matig presteren in de Bundesliga. Tegen FSV Mainz, concurrent voor een ticket naar Europees voetbal komend seizoen, ging de ploeg voor de tiende keer onderuit in de Bundesliga deze jaargang.

HSV lijdt tegen Mainz tiende seizoensnederlaag

De ploeg had Joris Mathijsen als basisspeler, Ruud van Nistelrooy als late invaller en Eljero Elia op de tribune. Het was Mainz dat ook het spel dicteerde, terwijl de thuisploeg niet verder kwam dan reageren. Toch leverde dat een voorsprong op. Marcell Jansen volleerde een voorzet van Mladen Petric binnen.

Na rust was het HSV dat het beste van het spel had en een tegentreffer moest incasseren. Andre Schürrle kopte de gelijkmaker binnen. Petric zorgde echter al snel voor een hernieuwde voorsprong voor de Hamburgers. Binnen een mum van tijd was het weer gelijk. Gojko Kacar passeerde zijn eigen doelman Frank Rost.

In de slotfase trok Mainz de zege naar zich toe via de tweede van Schürrle en Florian Heller. HSV verzuimde daardoor op gelijke hoogte in de stand te komen met Mainz dat Bayern München naar de vijfde plaats terugwijst.

Overige uitslagSC Freiburg-Werder Bremen 1-3 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's