HSV in zeven minuten van de hemel in de hel

Fulham kan opnieuw de trip naar Hamburg maken in de jacht om de winst in de Europa League. Voor Hamburger SV waren de druiven heel zuur (2-1).

De finale van de Europa League in de eigen HSH Nordbank Arena, dat was het beoogde doel om het teleurstellende seizoen van Hamburger SV alsnog een fraai sluitstuk te geven. Trainer Bruno Labbadia moest afgelopen maandag wijken.

De keuze voor Ricardo Moniz als vervanger leek een gelukkige. De Nederlandse assistent zag zijn ploeg op Craven Cottage sterker voor de dag komen dan de thuisploeg. Met een prachtige vrije trap liet Mladen Petric Fulham-keeper Mark Schwarzer kansloos. De openingstreffer na 22 minuten bood voldoende zicht op een nieuw Europees succes, zeker gezien de verhoudingen.

Maar de droom van HSV spatte in de tweede helft in een tijdsbestek van zeven minuten hard uiteen. In de 69ste minuut gaf Simon Davies de Fulham-burger moed. Na een slimme pass van Danny Murphy wipte hij de bal over Guy Demel heen en tikte de bal achter keeper Frank Rost.

De HSV-goalie was zeven minuten later opnieuw geklopt. Zoltán Gera kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en kende geen mededogen. Hamburger SV probeerde met de moed der wanhoop de gelijkmaker te produceren. Het offensief leverde in blessuretijd een grote kans op voor Ruud van Nistelrooy. De Nederlandse spits faalde en daar zal hij nog wel eens aan terugdenken.