Fulham en Hamburger SV zetten alles op finaleplek

Voetbal International blikt vooruit op de twee halve finales in de Europa League. Donderdagavond werken Fulham en Hamburger SV hun tweede onderlinge duel af.

Fulham en Hamburger SV zetten alles op finaleplek


FULHAMFulham staat aan de vooravond van het grootste Europese succes uit de clubhistorie. Door de twaalfde plek in de Premier League focust de Londense club zich volledig op de Europa League. Tot ergernis van andere ploegen in de Premier League, die het regelmatig sparen van spelers door trainer Roy Hodgson niet bepaald kunnen appreciëren. Een tegenvaller voor Fulham is het mogelijk ontbreken van topscorer Bobby Zamora. Donderdag in de loop van de dag wordt pas duidelijk of de aanvaller fit genoeg is om te starten.

Opvallend Sterk in thuisduelsDe Londenaren kunnen dit seizoen bogen op fraai resultaten in eigen huis. Onder meer Manchester United (3-0), Liverpool (3-1), Juventus (4-1) en VfL Wolfsburg (2-1) dropen na een nederlaag af. Bovendien sloot Fulham de laatste vier duels in het eigen Craven Cottage ook al winnend af. Een overwinning zou ditmaal een finaleplaats tot gevolg hebben.

Afwezigen Johnson, Shorey, Okaka, Paintsil, Baird (geschorst). Onzeker: Zamora.

HAMBURGER SVDe Hamburger Sport-Verein (HSV) lijkt dit seizoen in de Bundesliga naast Europees voetbal te gaan grijpen. Een zeer teleurstellende zevende plaats, met vijf punten achterstand op nummer zes VfB Stuttgart, stemt de fans van Die Rothosen niet bepaald vrolijk. Onlangs bleek Hoffenheim nog met 5-1 te sterk. Ondanks alle teleurstellingen lonkt een toetje: de finale in de eigen HSH Nordbank Arena.

Opvallend SchokeffectDe wanprestatie tegen Hoffenheim was dé druppel voor de clubleiding. Bruno Labbadia werd geslachtofferd. Naast de slechte resultaten was de band van Labbadia met de spelersgroep op z'n zachtst gezegd matig.

Voormalig techniektrainer en Nederlander Ricardo Moniz moet HSV richting finale zien te loodsen en hoopt op een schokeffect. In de halve finale kan de Haarlemmer beschikken over de van een heupblessure herstelde Ruud van Nistelrooy. Romeo Castelen is geblesseerd, Eljero Elia is onzeker. Joris Mathijsen kan spelen, maar staat wel op scherp met reeds een gele kaart op zak.

Een uitdoelpunt lijkt na het 0-0 gelijkspel in Hamburg zeer welkom voor HSV. De voorgaande uitwedstrijden zijn wat dat betreft een steuntje in de rug. In de laatste drie Europese uitduels scoorden Die Rothosen acht keer.

Afwezigen Torun, Castelen, Benjamin, Trochowski (geschorst). Onzeker: Elia, Aogo.

(Tim Tempelaars) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's