HSV excuseert zich voor fan bij Bayern en Ribéry

'Met een beetje geluk' luisterde Frank Ribéry zijn rentree in de basis bij Bayern München op met een treffer. De Franse aanvaller kreeg excuses aangeboden voor een incident met een fan van HSV.

Ribéry keek met tevredenheid terug op zijn eerste optreden vanaf de aftrap sinds 29 april. 'Het was niet gemakkelijk', zei de Franse aanvaller na de bekerzege in Hamburg (1-3). 'Ik heb net als de ploeg goed gespeeld. Bij mijn doelpunt had ik wat geluk. Maar het was super voor mij en mijn team.'

Ongewild stond Ribéry in de blessuretijd ook extra in de schijnwerpers. Een boze HSV-fan belaagde de Franse ex-international, die na een omstreden vrije trap voor Bayern in de eerste helft werd uitgefloten door het thuispubliek. De supporter wapperde zijn HSV-sjaal in het gezicht van de Fransman. 'Het was een lastige situatie. Ik heb hem helemaal niet zien aankomen. Maar het is oké', wilde Ribéry er niet te zwaar aan tillen.

Hamburger SV verontschuldigde zich via Twitter bij zowel Bayern als Ribéry voor het voorval, dat mogelijk gaat leiden tot een straf van de Duitse voetbalbond.