HSV dieper in degradatiezorgen door Verhaegh en Augsburg

De eerste degradatie in de clubhistorie van Hamburger SV dreigt steeds nadrukkelijker nadat op bezoek bij FC Augsburg opnieuw werd verloren: 3-1.

De tegenslag van HSV werd geïllustreerd door de manier waarop Augsburg in de 42ste minuut op een 3-0 voorsprong kwam. André Hahn haalde uit vanaf dertig meter uit, waarna HSV-keeper René Adler (balend op foto boven) geen controle kreeg over de bal, die achter hem het doel in stuiterde. Daarvoor had Halil Altintop al twee keer toegeslagen namens de thuisploeg. Bij het eerste doelpunt werd hij daarbij geassisteerd door Paul Verhaegh, die een prima voorzet afleverde.

Via een kopbal van Heiko Westermann verkleinde HSV nog voor rust de achterstand. Dat bleek na de hervatting echter niet meer dan een doekje voor het bloeden te zijn, want de overwinning van Augsburg kwam niet meer in gevaar. Ouasim Bouy bleef de gehele wedstrijd op de bank bij de bezoekers, terwijl Ola John niet bij de wedstrijdselectie zat.

Degradatie
Daarmee lijkt HSV, waar de geblesseerde Rafael van der Vaart opnieuw ontbrak, op zijn minst af te stevenen op de nacompetitie. Met nog twee duels te gaan bevinden de Hamburgers zich namelijk op de zestiende plek en is de achterstand op VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens, dat vijftiende staat, vijf punten. Zelfs als HSV zijn resterende twee wedstrijden wint, is het dus afhankelijk van Stuttgart om niet zestiende te worden. Die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie.

Het scenario kan bovendien nog zwarter worden voor de Hamburgers, want de voorsprong op nummer zeventien 1. FC Nürnberg en nummer achttien Eintracht Braunschweig bedraagt respectievelijk één en twee punten. Mocht HSV voor het einde van de competitie ingehaald worden door een van deze twee teams, dan volgt directe degradatie.