Houdini-act Roda JC moet eer van Limburg hooghouden

Reacties

● Go Ahead en SC Cambuur zijn volgend seizoen ook Eredivisionist. Sinds 2004/05 (toen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo ) is het voor het eerst dat twee gepromoveerde clubs zich weten te handhaven op het hoogste niveau.

Houdini-act Roda JC moet eer van Limburg hooghouden

● Roda JC verloor 19 van de gespeelde 33 duels in de Eredivisie , wat een negatief clubrecord betekent. De Limburgers noteerden in 1973/74, 2008/09 en 2011/12 achttien verliespartijen.

● Roda JC ontloopt allleen directe degradatie als het wint van Go Ahead en NEC verliest bij Ajax.

● Go Ahead Eagles scoorde in 12 van de gespeelde 33 duels niet. In 36,4 procent van de wedstrijden maakte de ploeg geen goal, samen met de andere promovendus SC Cambuur het hoogste percentage van de Eredivisie.

● Roda JC kan voor het eerst in de historie van de Eredivisie degraderen naar de Eerste Divisie. Opmerkelijk want alleen de traditionele topdrie (Ajax, Feyenoord en PSV) en FC Utrecht speelden ook altijd op het hoogste niveau.

● Opvallend: als Roda JC degradeert en er geen Limburgse ploeg promoveert naar de hoogste klasse, dan begint het Eredivisieseizoen 2014/15 voor het eerst zonder een club uit Limburg.

● Go Ahead Eagles hield slechts twee keer de nul in 33 duels (alleen NEC doet het slechter met nul clean sheets). De ploeg staat dan ook op een vijftiende plek in het VI-verdedigingsklassement, 68 goals uit 389 doelpogingen tegen geeft een percentage van 17,48 procent.

● Roda JC pakte in het kalenderjaar 2014 slechts acht punten uit vijftien duels en is veruit het slechtst uit de winterstop gekomen van alle Eredivisieploegen.

● Roda JC won voor het laatst een uitwedstrijd op 19 oktober 2013 bij RKC met 1-2. Sindsdien volgden elf uitduels zonder zege, de laatste zeven werden zelfs verloren. Onder trainer Jon Dahl Tomasson pakte de ploeg uit slechts één punt (uit bij SC Heerenveen 1-1).

● Roda-clubtopscorer Guus Hupperts (negen goals) maakte zes van de laatste dertien Eredivisietreffers van de club.

● Go Aheads clubtopscorers Erik Falkenburg en Jarchinio Antonia scoorden tot nu toe negen keer in de Eredivisie. De laatste speler die meer dan tien treffers maakte voor de Eagles in één Eredivisieseizoen was Jack de Gier (elf goals in 1994/95).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.