Hoogvlieger Benzema, slaaphulp voor City-spelers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hoogvlieger Benzema, slaaphulp voor City-spelers

Karim Benzema moet vrezen voor een boete van Real Madrid. De Franse spits heeft zich de woede van de club op de hals gehaald door tijdens zijn vakantie in Dubai te gaan skydiven. In de contracten van Real-spelers staat dat het streng verboden is om deel te nemen aan gevaarlijke activiteiten. Zo kreeg Iker Casillas zelfs eens een boete omdat hij op een scooter reed.

Het fonkelnieuwe trainingscomplex van Manchester City is werkelijk waar van álle gemakken voorzien. Verdediger Pablo Zabaleta onthult in een interview met The Daily Mail dat er in de slaapkamers van de spelers zelfs speciaal behang is aangebracht, dat de City-sterren moet helpen de slaap te vatten. Het betreft een behang met een patroon van steeds kleiner wordende groene cirkels. 'Het is echt heerlijk om op ons complex te zijn. Het is beter dan een hotel. Zelfs beter dan mijn huis', aldus Zabaleta. Dat geloven we graag!

'Ik ben supporter van Juventus. Als kind was ik gek op Zinedine Zidane en Alessandro Del Piero. Het is treurig dat ze nu in de Serie B voetballen en dat Inter daardoor kampioen wordt.'
Lukas Podolski kent een valse start bij zijn nieuwe club Internazionale, want Italiaanse media brachten bovenstaande uitspraak uit een interview in 2007 in herinnering. Wat het citaat extra pikant maakt, is dat Podolski dinsdag kan debuteren tegen De Oude Dame.

• De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de oud-internationals en de Koninklijke HFC is geëindigd in een 7-3 zege voor de voormalig spelers van het Nederlands elftal. Pierre van Hooijdonk was de grote man tegen de ploeg uit Haarlem, want hij nam een hattrick voor zijn rekening. Richard Witschge, Martijn Reuser, Simon Tahamata en Michel Kreek waren ook trefzeker.

• AZ-talent Pantelis Hatzidiakos reisde vandaag met de hoofdmacht mee naar Portugal. In het vliegtuig had de junior een wel heel bijzondere plek: tussen hoofdtrainer John van den Brom en diens assistent Marco van Basten. Dat is me nog eens een ontgroening!

Blyth Spartans, een club uit de zevende Engelse divisie, leverde vanmiddag bijna een enorme stunt door tweedeklasser Birmingham City te elimineren in het FA Cup-toernooi. De voetbaldreumes leidde korte tijd met 2-0, maar ging uiteindelijk met 2-3 onderuit. Een prachtige blik op de boetelijst van Blyth. Het missen van een teamuitje blijkt een zwaarder vergrijp dan het missen van een wedstrijd!

'Ik kan niet van Francesco vragen om vijftien doelpunten per seizoen te maken, maar tot hij niet meer kan lopen, hoef ik mezelf niet af te vragen hoe AS Roma eruit gaat zien zonder hem.'
AS Roma-trainer Rudi Garcia geeft in Italiaanse media aan dat hij clubicoon Francesco Totti een waardig afscheid wil gunnen. 'Laat ons dit jaar en volgend jaar een prijs winnen, zodat hij op waardige wijze kan afsluiten. In mijn hele carrière ben ik geen speler tegengekomen met zoveel talent en ervaring.'

Louis van Gaal heeft een voorliefde voor de uitdrukking 'de dood of de gladiolen.' In 2010 riep hij als trainer van Bayern München voorafgaande aan de bekerfinale tegen Schalke 04 dat het 'der Tod oder die Gladiolen' ging worden. Het groeide in Duitsland uit tot een gevleugelde uitspraak en dus was het wachten op het moment dat Van Gaal ook de Engelse taal ging verrijken met deze uitdrukking.

De huidige manager van Manchester United deed dat dit weekend in aanloop naar het FA Cup-duel met Yeovil op zondag (aftrap 16.30 uur). 'In Nederland hebben we een gezegde: Death or the Gladioli, wat betekent alles of niets. In bekerwedstrijden geldt dat altijd.'

'Real Madrid heeft de beste speler aller tijden, Cristiano Ronaldo. Hij is een perfecte machine.'
• Valencia-trainer Nuno Espírito Santo is vol lof over zijn landgenoot Cristiano Ronaldo. Zondag (17.00 uur) ontvangt Valencia het Real Madrid van Ronaldo. (Marca)

• De Engelse komiek Paddy McGuiness liet op Tweede Kerstdag op Twitter weten dat hij de schoenen van Emile Heskey zou poetsen als de 36-jarige spits zou scoren bij zijn debuut voor Bolton Wanderers. Dat deed Heskey en dus moest McGuiness, die overigens fan is van Bolton, aan de bak, zoals te zien in het onderstaande filmpje.

• PSV is de trotse koploper van de Eredivisie en de fans mogen gezien de voorsprong van vier punten op achtervolger Ajax al dromen van de eerste landstitel sinds 2008. Het duel met de Amsterdammers op 1 maart in het Philips Stadion kan van doorslaggevend belang zijn. De supporters begrijpen dat ook en dus zijn de kaarten voor deze topwedstrijd nu al uitverkocht.

'Voor een speler als Steven Gerrard maak je altijd plek in je elftal.'
Ronald Koeman zou Liverpool-icoon Steven Gerrard, die zijn vertrek aankondigde, graag begroeten bij Southampton vertelde hij tijdens de persconferentie. Het zal overigens bij hoop blijven, aangezien Gerrard al aankondigde nooit voor een andere club in Engeland te willen voetballen. De middenvelder bevestigde al wel naar de MLS te verkassen, alleen nog niet naar welke club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.