Hoofdspreker KNVB-congres nu op VI Premium

Reacties

Rasmus Ankersen is volgende week maandag één van de hoofdsprekers op het groots opgezette symposium over de toekomst van het Nederlandse voetbal in de Utrechtse Galgenwaard. De 31-jarige Deen zal een presentatie geven over zijn boek The Gold Mine Effect.

Hoofdspreker KNVB-congres nu op VI Premium

Voor trouwe VI-lezers: in VI nummer 5 van 29 januari 2014 werd Ankersen voor de serie De staat van het Nederlandse Voetbal al eens gesproken bij een lezing en werd zijn boek in het artikel uitgebreid aangehaald.

De Deen was ooit een veelbelovende Deense prof die door een knieblessure zijn carrière voortijdig moest beëindigen en ontwikkelde zich vervolgens tot een prestatie-antropoloog. Hij bezocht zeven locaties in de wereld waar voor verschillende sporten (atletiek, golf, voetbal, tennis) een concentratie van toptalent bestaat en zocht naar de oorzaken.

Na zijn bezoeken aan die 'goudmijnen' ontwikkelde hij een aantal concepten op het gebied van herkennen en ontwikkelen van talent. Daarbij rekent hij af met clichés en verkeerde veronderstellingen die al jaren heersen. Het zijn factoren die we rechtstreeks kunnen projecteren op onze eigen voetbalwereld. Naar aanleiding van het congres is op VI Premium het interview deze week nog een keer te lezen.

Analyse
Behalve Ankersen zal technisch manager Jelle Goes van de KNVB een analyse presenteren van de staat van het Nederlandse voetbal, terwijl verder trainers en oud-spelers de verschillen tussen de Nederlandse competities en die in het buitenland bespreken op basis van hun eigen ervaringen.

Humberto Tan zal die gesprekken leiden en daarvoor zijn inmiddels als tafelgasten uitgenodigd: Co Adriaanse, Leo Beenhakker, Frank de Boer, Mark van Bommel, Peter Bosz, Giovanni van Bronckhorst, Damien Hertog, Wim Jonk, Andries Jonker, Fred Rutten, Clarence Seedorf, Jaap Stam en Guus Hiddink. Johan Cruijff, Wim Jansen en Wim van Hanegem zijn ook uitgenodigd en in ieder geval heeft Cruijff toegezegd de zaal toe te spreken. Het is nog onduidelijk of Van Hanegem en Jansen aanwezig zullen zijn.

Lees hier het betreffende artikel uit de VI van destijds.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.