Hoofdrollen Van Persie, Giggs en Wilson bij zege United

Robin van Persie heeft dinsdagavond zijn eerste doelpunt voor Manchester United sinds 29 maart gemaakt. Op aangeven van interim-manager Ryan Giggs bepaalde de aanvoerder van het Nederlands elftal de eindstand tegen Hull City vlak voor tijd op 3-1. Debutant James Wilson had de eerste twee goals voor zijn rekening genomen.

Wilson mocht bij afwezigheid van de spitsen Javier Hernández, Wayne Rooney en Danny Welbeck in de basis starten van Giggs (foto). De achttienjarige aanvaller betaalde dat vertrouwen dubbel en dwars terug door zowel voor als na rust raak te schieten. Het mondde na een uur uit in een 2-0 voorsprong voor United.

Nadat Matty Fryatt de spanning met een afstandsschot kort daarna had teruggebracht, haalde Giggs Wilson naar de kant ten faveure van Van Persie. De topscorer aller tijden van Oranje mocht net als afgelopen zaterdag tijdens zijn rentree tegen Sunderland 25 minuten meedoen. Nadat vijf minuten later ook Giggs als eerste speler/manager van United sinds 1927 het veld had betreden, tekende zich een droomscenario af.

Robin van Persie zorgde dinsdagavond voor het slotakkoord door voor het eerst sinds zijn hattrick tegen Olympiakos Piraeus raak te schieten voor Manchester United.

Want in wat waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor United als speler was, liet de veertigjarige Giggs zien het voetballen nog altijd niet verleerd te zijn. Dat resulteerde vier minuten voor tijd uiteindelijk in de bevrijdende 3-1. Van Persie kreeg de bal op maat van zijn manager en haalde in twee instanties doeltreffend uit. Kort daarna was ook Giggs nog dicht bij een doelpunt, toen hij Hull-doelman Eldin Jakupovic testte met een uitstekend schot.

Hoewel een doelpunt uitbleef, lijkt het er sterk op dat Giggs een eigen afscheid in stijl heeft willen regisseren. Enige smet op de zege, waardoor United nog mag hopen op Europees voetbal bij een misstap van nummer zes Tottenham Hotspur, was dat Engels international Phil Jones na 22 minuten uitviel met een schouderblessure. Dat weerhield Alexander Büttner er overigens niet van negentig minuten mee te doen als linksback. Bovendien mocht de naar Internazionale vertrekkende Nemanja Vidic nog een keer opdraven voor het thuispubliek op Old Trafford.