Hoofdrol voor doelman Sánchez bij Valencia

Valencia zag de achterstand op koploper Barcelona oplopen tot tien punten. Dat hadden er elf moeten zijn, maar doelman César Sánchez redde een punt.

Tenerife-Valencia 0-0Valencia had een slechte dag tijdens het bezoek aan Tenerife. De gasten waren in aanvallend opzicht onmachtig. Topscorer David Villa was negentig minuten lang onzichtbaar. Tenerife had uitzicht op een nog grotere stunt dan het 0-0 gelijkspel. Valencia had het aan de 38-jarige doelman César Sánchez te danken dat het niet met een nederlaag huiswaarts keerde.

Getafe-Atlético Madrid 1-0Getafe stond al hoger op de ranglijst dan Atlético en was ook tijdens de onderlinge stadsderby de sterkste. In een slechte wedstrijd werd Manu Del Moral matchwinner. Hij scoorde in de 38ste minuut na een voorzet van Pedro León. Getafe staat op de zevende plaats met dertig punten. Atletico stelt teleur met een elfde plaats.

Villarreal-Real Zaragoza 4-2Real Zaragoza speelde een zeer belabberd eerste half uur in El Madrigal. Binnen 25 minuten leidde Villarreal met 3-0 door goals van Joan Capdevila, Nilmar en Giuseppe Rossi. Zaragoza ontwaakte in de tweede helft en kwam zelfs terug tot 3-2. Ariel Ibagaza gooide de wedstrijd in de 87ste minuut in het slot: 4-2.