Hoofdrol Seedorf bij puntenverlies Milan in Bologna

AC Milan liet in en tegen Bologna dure punten liggen. Clarence Seedorf scoorde, maar Milan bleef steken op 2-2. Udinese mag zich na de 2-1 winst op Chievo even koploper noemen.

Bologna - AC Milan 2-2AC Milan leed duur puntverlies in de jacht op Juventus. In en tegen Bologna waren de Milanezen wel sterker, maar de landskampioen wist dat niet in de score uit te drukken. Goalgetter Marco Di Vaio opende met een fraaie lob over de uitkomende doelman Marco Amelia de score. Clarence Seedorf pegelde kort daarna de gelijkmaker binnen. De Nederlandse middenvelder ontsnapte op slag van rust aan een strafschop, nadat hij duidelijk hands maakte in het strafschopgebied.

Na rust een aandringend Milan. Nadat Urby Emanuelson Seedorf verving, verkreeg Milan de voorsprong. Zlatan Ibrahimovic mocht (na een zelf uitgelokte penalty) vanaf elf meter zijn negende goal van het seizoen aantekenen, maar nu was het Bologna dat snel terug kwam. Het schot van Alessandro Diamanti was de grabbelende Amelia te machtig. Emanuelson schoot tien minuten voor tijd nog voorlangs en Di Vaio was aan de andere kant nog dreigend.

Milan blijft nu een punt achter Juventus, dat morgenavond nog speelt tegen AS Roma.

Udinese - Chievo 2-1Udinese mag zich in ieder geval voor een dag koploper noemen. Juventus speelt morgenavond pas tegen AS Roma en door de overwinning op Chievo passeert Udinese Juve even.

Udinese had een helft lang moeite om de gasten uit Verona van zich af te schudden, maar na rust was daar weer Antonio Di Natale die zijn werkgever op het juiste spoor zette. Di Natale maakte de 1-0 en kwam met zijn tiende seizoenstreffer op gelijke hoogte met Serie A-topscorer Germán Denis.Dusan Basta nam de tweede treffer voor zijn rekening. Chievo-aanvaller Alberto Paloschi zorgde met zijn late doelpunt nog voor een spannende slotfase. Udinese hield echter stand en tilde het puntenaantal naar dertig uit veertien wedstrijden.

Overige uitslagenAtalanta Bergamo - Catania 1-1Cagliari - Parma 0-0 Foto: VI Images