Hongarije zonder Schalke-aanvaller Szalai tegen Oranje

Hongarije moet vrijdag aanvalsleider Adám Szalai missen in het WK-kwalificatieduel met het Nederlands elftal. De spits van Schalke 04 ligt ziek op bed met veertig graden koorts. Of de 25-jarige Szalai op tijd fit is voor de laatste groepswedstrijd, dinsdag tegen Andorra, is nog niet bekend.

Hongarije zonder Schalke-aanvaller Szalai tegen Oranje

Waar Oranje de punten hard nodig heeft om zich te voegen bij de eerste zeven op de FIFA-ranglijst, strijdt Hongarije samen met Roemenië en Turkije om de tweede plaats in Groep D. De Hongaren hebben een punt voorsprong op zowel Roemenië als Turkije, de tegenstander van Oranje op dinsdag 15 oktober.

Voor bondscoach Sándor Egervári is het ontbreken van Szalai een groot gemis in deze belangrijke fase. In de kwalificatiereeks was de aanvaller twee keer trefzeker, terwijl hij namens Schalke al viermaal het net vond in de Bundesliga. In zijn laatste wedstrijd, tegen FC Augsburg, scoorde de spits twee keer.

In de Amsterdam Arena lijkt Krisztián Németh de logische vervanger van Szalai in de punt van de aanval. De spits van Roda JC Kerkrade staat voor zijn negende interland. Behalve Németh treft Oranje met voormalig PSV-aanvaller Balázs Dzsudzsák nog een oude bekende. De aftrap van Nederland-Hongarije is vrijdagavond om 20.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen