Honda en De Jong wijzen gerenoveerd Milan de weg

Reacties

AC Milan heeft zich verzekerd van een plek in de vierde ronde van de strijd om de Coppa Italia. In eigen huis rekende de topclub af met Serie B-ploeg Perugia: 2-0.

Honda en De Jong wijzen gerenoveerd Milan de weg

Dat Milan zo vroeg moest instromen in het bekertoernooi was een gevolg van de tiende plaats van vorig seizoen. Die rampzalige prestatie ontketende een revolutie die trainer Filippo Inzaghi zijn baan kostte. Sinisa Mihajlovic (foto onder) werd aangesteld als opvolger en er werd fors geïnvesteerd in nieuwe spelers, zoals Luiz Adriano, Carlos Bacca, Alessio Romagnoli en Andrea Bertolacci.

Die omwenteling lijkt Milan goed hebben gedaan. De Rossoneri maakten in de eerste helft tegen Perugia een uitstekende indruk. Met Nigel de Jong als aanvoerder werden de gasten overklast. Keisuke Honda opende de score met een laag schot en stond later in de eerste helft met een fraaie assist aan de basis van de 2-0 van Luiz Adriano (beide doelpuntenmakers op de foto boven).

De Jong en Honda waren de twee opvallendste spelers aan Milanese zijde. De Nederlander was niet alleen balveroveraar, maar toonde ook in de opbouw zijn waarde. Honda excelleerde op zijn beurt achter de twee spitsen. De ex-speler van VVV-Venlo lijkt na anderhalf jaar ploeteren eindelijk zijn draai te vinden in San Siro.

De tweede helft had een stuk minder om het lijf dan het eerste bedrijf. Perugia kwam namelijk twintig minuten na rust met tien man te staan na rood (2x geel) voor Davide Lanzafame, wat de wedstrijd geen goed deed. In ondertal trokken de gasten zich ver terug terwijl Milan de wil ontbeerde Perugia verder te pijnigen. In de volgende ronde speelt Milan tegen Crotone. Zondag beginnen de Rossoneri de competitie met een uitwedstrijd tegen Fiorentina. 

Sinisa Mihajlovic won zijn eerste wedstrijd als coach van AC Milan.
Sinisa Mihajlovic won zijn eerste wedstrijd als coach van AC Milan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.