HollandBelgiumBid: 'Uitkomst rapport zoals verwacht'

Bekijk hier de conclusies van de Inspectiecommissie.

HollandBelgiumBid: 'Uitkomst rapport zoals verwacht'

The HollandBelgium Bid heeft met tevredenheid kennis genomen van het rapport van de Inspectiegroep die alle kandidaten voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2018/2022 heeft bezocht. Volgens het organisatiecomité zijn de bevindingen 'in lijn met de verwachtingen'.

'Wij hebben het rapport gelezen en het is zeker naar verwachting', aldus Harry Been (foto), voorzitter (CEO) van het Bid. 'De kritiekpunten zijn voor ons niet nieuw en die zijn door ons ingebouwd in ons verhaal en aanbod. Er staat meer dan voldoende positiefs tegenover. Al met al mogen we hier meer dan tevreden mee zijn.' Een van de kanttekeningen die de Inspectiegroep plaatst is het aantal overnachtingsmogelijkheden. Nederland en België beschikken volgens het rapport weliswaar over voldoende opties, maar zitten wel aan de lage kant. Wat betreft het aantal trainingsgelegenheden hoeven de lage landen zich geen zorgen te maken; dat is volgens het rapport ruim voldoende. Naast Nederland/België zijn voor de eindronde van 2018 en 2022 ook Engeland, Rusland en Spanje samen met Portugal in de race.

Overigens kwamen Engelse media dinsdag met andere bevindingen. Nederland en België zouden volgens geraadpleegde bronnen met hun HollandBelgiumBid weinig kans maken op de organisatie van het toernooi. Afgezien van de kritiek en vele twijfels die op beleidsniveau in Nederland zijn te horen, zou de FIFA juist níet onder de indruk zijn van de trainingsaccommodaties in Nederland en België, terwijl er ook vraagtekens worden gezet bij het hotelaanbod in beide landen.

In zijn algemeenheid melden Engelse kranten dat de FIFA geen voorstander is van een WK-organisatie in twee landen, waardoor ook het Bid van Spanje en Portugal een geringe kans zouden maken op het WK 2018.

Ten aanzien van Rusland zou de FIFA niet tevreden zijn over de huidige infrastructuur waardoor ook de Russen vooralsnog weinig kansen worden toegedicht. Op 2 december maakt de FIFA de nieuwe WK-gastheer wereldkundig.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's