Holland maakt zich op voor Alkmaars avontuur

AZ gaat de wens van James Holland vervullen. De Australische international is op weg naar Alkmaar om de laatste obstakels te slechten.

Holland maakt zich op voor Alkmaars avontuur

'Het is ongelooflijk, het is altijd mijn droom geweest', aldus Holland in Newcastle Herald. 'Ik zou volgend seizoen in de Champions League kunnen spelen. Maar ik denk dat ik het me pas echt ga beseffen als in het vliegtuig zit.'

Holland, die in december tijdens een stage een goede indruk achterliet op de technische staf van AZ, ondergaat maandag een medische keuring. Bovendien moeten nog wat laatste details van de vierjarige verbintenis worden ingevuld. Zijn club Newcastle Jets heeft al ingestemd met een afkoopsom van naar verluidt driehonderdduizend euro.

De Australiër kreeg op kerstavond het verlossende telefoontje uit Alkmaar. 'Het was net na middernacht', keek Holland terug. 'Ze zeiden meer dan geïnteresseerd te zijn en dat ik eigenlijk alleen nog een medische keuring hoefde te doorstaan. Ik heb de rest van de nacht geen oog dichtgedaan.'

De overgang naar AZ past in de stormachtige ontwikkeling die Holland de laatste anderhalf jaar doormaakt. Zijn debuut voor de Australische nationale ploeg in maart was een van de hoogtepunten.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen