Hoffenheim schrijft dankzij late goal historie

Reacties

Op de valreep heeft 1899 Hoffenheim op bezoek bij 1. FC Köln een punt bemachtigd, waardoor het zich kan opmaken voor een historisch Europees avontuur (1-1).

Hoffenheim schrijft dankzij late goal historie

1899 Hoffenheim is met Borussia Dortmund nog verwikkeld in de strijd om de derde plaats en daarmee om directe kwalificatie voor de Champions League. Maar met een punt tegen 1. FC Köln zou de formatie van trainer Julian Nagelsmann al historie schrijven door voor het eerst in haar bestaan een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen.

Lange tijd zag het ernaar uit dat het te hoog gegrepen was voor Hoffenheim. Leonardo Bittencourt had FC Köln, dat ook strijdt om een Europees ticket, na bijna een uur op voorsprong gezet. Pas diep in blessuretijd kwam het antwoord van Kerem Demirbay, die profiteerde van een fout van Yuya Osako.

Dankzij het gelijkspel heeft 1899 Hoffenheim een voorsprong van twee punten op nummer vier Borussia Dortmund, dat nog wel een wedstrijd achter de hand heeft tegen Borussia Mönchengladbach. FC Köln blijft zevende in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.