Hoffenheim op schot tegen Wolfsburg en scorende Dost

Hoewel Bas Dost al na een kwartier zijn derde competitietreffer van na de winterstop liet aantekenen, is VfL Wolfsburg zondagmiddag met ruime cijfers onderuit gegaan. Het productieve 1899 Hoffenheim was in de eigen Rhein-Neckar-Arena veel te sterk: 6-2.

Wolfsburg won op 12 februari nog met 3-2 van Hoffenheim in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. Destijds was Dost nog matchwinner met de 3-1, maar ditmaal kon de 24-jarige spits Die Wölfe niet naar de vierde competitiezege op rij leiden. En dat terwijl hij in de vijftiende minuut wel raak knikte uit een voorzet van Ivan Perisic.

Hoffenheim liet echter zien wat het de laatste weken ook al telkens deed; in eigen huis is de ploeg van trainer Markus Gisdol nauwelijks af te stoppen. In de laatste vier thuisduels scoorde de huidige nummer tien van de Duitse Bundesliga al dertien keer, zondagmiddag kwamen daar liefst zes doelpunten bij.

Want voor de treffer van Dost had Roberto Firmino (foto boven) al toegeslagen en vlak voor rust volgden Niklas Süle en Anthony Modeste het voorbeeld van de Braziliaan. De Duitse verdediger kopte raak in de 37ste minuut, vervolgens passeerde de Franse spits Wolfsburg-doelman Diego Benaglio zowel in de 39ste als de 43ste minuut.

Het verzet van Wolfsburg leek daarmee gebroken, zeker toen Christian Träsch tien minuten voor een penalty veroorzaakte en rood kreeg. Perisic had even daardoor juist nog voor aansluiting gezorgd, maar het was Hoffenheim dat opnieuw het laatste woord had. Salihovic benutte eerste de door Träsch veroorzaakte strafschop en stelde Sven Schipplock kort daarna in staat de 6-2 te maken.

Dost en consorten verzuimden daardoor de vierde plaats over te nemen van Schalke, dat zaterdagavond nog met 5-1 verloor van Bayern München. Hoffenheim is dankzij de indrukwekkende thuisreeks inmiddels opgeklommen naar de tiende plaats en heeft al liefst tien punten meer dan nummer zestien Hamburger SV.