Hodgson tevreden over roulatiesysteem Liverpool

Liverpool startte donderdagavond uitstekend in poule K van de Europa League. The Reds versloegen het Roemeense Steaua Boekarest met 4-1. Trainer Roy Hodgson was tevreden.

Hodgson tevreden over roulatiesysteem Liverpool

Hodgson gunde in het thuisduel vaste waarden als Fernando Torres, Steven Gerrard, Jamie Carragher en Glenn Johnson rust. 'De jongens die hebben gespeeld, bewezen dat ik een goede keuze heb gemaakt', verdedigde de oefenmeester na afloop zijn roulatiesysteem.

Ook Ryan Babel mocht in de basis starten, maar de Nederlander kon geen indruk maken en werd in het tweede bedrijf gewisseld. Joe Cole maakte al na dertig seconden de openingstreffer en blonk wel uit. 'Het was goed om te zien dat Joe zijn eerste treffer liet noteren', aldus Hodgson. 'Hij speelde zeer goed.'

Naast Cole, was ook de Fransman David N'Gog (foto) twee keer trefzeker. De spits benutte na de onderbreking een strafschop en maakte in de slotminuut zijn tweede goal.

Hodgson: 'Ik denk dat die penalty hem meer zelfvertrouwen gaf. Naarmate het duel vorderde, werd hij steeds beter.' Lucas Leiva tekende met een fraaie afstandsknal voor de derde treffer namens Liverpool. In dezelfde poule sleepte Utrecht een knap gelijkspel weg bij het Italiaanse Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen