Liverpool ontdoet zich na rust van Steaua Boekarest

Bekijk hier alle andere uitslagen in eerste speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Liverpool is het Europese seizoen prima gestart. Op Anfield versloegen The Reds het Roemeense Steaua Boekarest met 4-1. De overwinning kwam tot stand in de tweede helft.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Al na een minuut strafte Joe Cole (foto) een enorme verdedigingsfout af. De middenvelder annex aanvaller rondde beheerst af. Tot verbazing van het Liverpool-publiek kwam Boekarest tien minuten later alweer langszij. Cristian Tanase zorgde met een soepel stiftballetje voor de gelijkmaker.

Na de onderbreking zette David N'Gog Liverpool weer op voorsprong. De Fransman schoot raak vanaf de strafschopstip.

Toch duurde het tot de 81ste minuut voordat trainer Roy Hogdson opgelucht kon ademhalen. Lucas bracht met een schitterend afstandsschot de Roemenen de definitieve nekslag toe. In de slotminuut maakte N'Gog zijn tweede treffer van de avond en bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Door de overwinning gaat Liverpool aan kop in poule K. In dezelfde groep speelden FC Utrecht en Napoli in Italië doelpuntloos gelijk.