Hodgson: 'Mijn beste wissels van dit toernooi'

Reacties

Roy Hodgson is over het algemeen uiterst koel, maar zelfs de 68-jarige Engelse bondscoach reageerde uitgelaten op de winnende goal van zijn ploeg tegen Wales. De keuzeheer van The Three Lions roemde de rol van de invallers die in het Britse gevecht de doorslag gaven.

Hodgson: 'Mijn beste wissels van dit toernooi'

Na in het openingsduel in de ultieme slotfase nog de 1-1 te hebben weggegeven tegen Rusland, draaide Engeland donderdag de rollen om. Na de gelijkmaker van Jamie Vardy zorgde een andere invaller – Daniel Sturridge – in extremis alsnog voor de winnende goal tegen Wales: 2-1.

Volgens Hodgson staat Engeland daardoor terecht aan kop in Groep B. 'Vier punten is wel het minimum dat we verdienen', betrok hij ook het vorige duel in zijn analyse. 'Tegen Rusland speelden we zó goed en moesten we in de slotfase nog een goal toestaan. Gelukkig was het nu andersom. Natuurlijk heb ik medelijden met Wales, maar ze moeten maar begrijpen dat ik vooral blij ben over de behaalde punten.'

Dat Hodgson het na afloop over een overwinning kon hebben, had de ervaren trainer te danken aan twee van zijn invallers. 'De beste wissels uit mijn loopbaan? Goede vraag. Weet je wat het is, als je al zo lang in het voetbal zit, vergeet je nog wel eens wat. Laten we het erop houden dat het in ieder geval mijn beste wissels van dit toernooi waren. Vardy beschikt over veel vertrouwen en omdat Harry Kane wat vermoeid was, heb ik niet getwijfeld. Ook Marcus Rashford en Sturridge hebben getoond hoe belangrijk ze zijn. Het is goed om spelers die het de verdediging van de tegenstander moeilijk kunnen maken achter de hand te hebben.'

Volgens Hodgson is Euro 2016 voorlopig sowieso het toernooi van de invallers. 'Neem Frankrijk. Die ploeg leek ook niet te gaan winnen tegen Albanië, maar deed dat toch door de entree van Griezmann en Pogba (2-0, red.).' Dat de twee positief uitgepakte wissels ook als kritiek op de basiself konden worden opgevat, legde Hogdson naast zich neer. 'Ik kies het elftal op basis van wat ik zie tijdens trainingen en wedstrijden', besloot de keuzeheer, die daarmee onder meer reageerde op vragen over de basisplek van de tegenvallende Raheem Sterling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.