Hitzfeld geniet van Shaqiri, excuses voor fans Honduras

Reacties

Ottmar Hitzfeld was niet verbaasd over de (valse) hattrick waarmee Xherdan Shaqiri Zwitserland naar de achtste finale schoot. De kleine aanvaller zelf is blij met zijn treffers, terwijl de Hondurese bondscoach Fernando Suarez zijn excuses aanbood na de 3-0 nederlaag.

Hitzfeld geniet van Shaqiri, excuses voor fans Honduras

'Dit is zeker een grote mijlpaal, om drie goals op een WK te maken', aldus Shaqiri, die niet te lang wilde stilstaan bij zijn eigen hoofdrol. 'We moeten nu als team bij elkaar blijven en vooruit kijken. In de achtste finale is alles mogelijk, we gaan het wel zien', keek hij alvast vooruit naar het treffen van dinsdag met Argentinië.

Door de plaatsing voor de volgende ronde duurt de trainersloopbaan van Hitzfeld zeker nog één wedstrijd. Daar is de ervaren Duitser blij mee. 'We speelden onder moeilijke omstandigheden tegen een goede ploeg', doelde hij op het treffen in het tropische Manaus. 'En wat Shaqiri betreft: hij heeft nu laten zien wat hij waard is. Bovendien hebben we het als team heel erg goed gedaan. We gaan ons nu voorbereiden op het duel met Argentinië. We hebben dan niks te verliezen. De druk ligt bij hen.'

Suarez verlaat het toernooi met Honduras zonder punten, met slechts één goal en acht tegentreffers. 'Het was een droom om hier aanwezig te zijn. Mijn welgemeende excuses aan de mensen in Honduras. Helaas hebben we hier niet één keer kunnen winnen', besloot de coach die al eerder aangaf na het WK te stoppen als bondscoach.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.