Historische Excelsior - PSV door mogelijk record bezoekers

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV toonde midweeks herstel met een 4-0 bekerzege op Roda JC Kerkrade en wil de stijgende lijn tegen Excelsior voortzetten.

Historische Excelsior - PSV door mogelijk record bezoekers
Speelronde: 7
Aftrap: zaterdag 24 september, 20.45 uur
Scheidsrechter: Danny  Makkelie

• Met tien punten uit zes wedstrijden is het tussenrapport van Excelsior meer dan uitstekend. De Kralingers hebben maar drie punten minder dan PSV, de gedeelde nummer twee.

• De wedstrijd Excelsior - PSV wordt voor de twintigste keer afgewerkt in de Eredivisie. De Kralingers triomfeerden twee keer, speelden twee keer gelijk en moesten vijftien keer hun meerdere erkennen in de Eindhovense opponent.

• PSV is al achttien Eredivisie-duels met Excelsior ongeslagen. In die serie boekten de Eindhovenaren zestien zeges en speelden ze twee keer gelijk.

• Nog een feitje waar Excelsior niet zoveel moed uit zal putten: de equipe uit Rotterdam won geen van zijn vorige 38 duels die het speelde met een regerend landskampioen (zes remises en 32 nederlagen).

Luigi Bruins is dit seizoen een van de 'meester-aangevers'.
Luigi Bruins is dit seizoen een van de 'meester-aangevers'.

• PSV zette zijn laatste twaalf uitduels in de Eredivisie in winst om, een evenaring van het eigen Eredivisie-record in de periode 1987/88. Een overwinning op Woudestein betekent dus dat het 'huidige' PSV het record alleen in handen krijgt.

• Wat ook iets zegt over de fenomenale 'uitvorm' van PSV is dat de ploeg in de voorbije vijftien wedstrijden op vreemde bodem liefst 45 keer scoorde. De nummer twee op deze lijst, AZ, kwam in dezelfde periode tot dertig goals.

• De formatie van coach Phillip Cocu moet niet te veel overtredingen maken op gevaarlijke plekken, want Hicham Faik schoot er drie van de twaalf vrije trappen in sinds het seizoen 2015/16. Dat is samen met Hakim Ziyech het hoogste aantal, alleen had Faik daar 31 pogingen minder voor nodig: twaalf om 43.

• Tot nu toe zijn er zes spelers met drie assists in de Eredivisie. Excelsior heeft met Luigi Bruins en Nigel Hasselbaink één derde van dat aantal in huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.