Historie biedt Van Gaal houvast na unieke United-oogst

Reacties

Daley Blind heeft maandag voorkomen dat Louis van Gaal de boeken inging met een evenaring van de slechtste start van Manchester United in de Premier League.

Historie biedt Van Gaal houvast na unieke United-oogst

Blind bracht maandag op The Hawthorns enkele minuten voor het laatste fluitsignaal de 2-2 op het scorebord tegen West Bromwich Albion. Met het gelijkspel komt de oogst van de eerste acht duels uit op een magere twaalf punten.

De voor United unieke score in de Premier League is slechts één punt boven het diepterecord van Manchester United, dat een jaar geleden onder David Moyes genoegen moest nemen met elf punten na de eerste acht duels.  

De historie van Manchester United sinds de start van de Premier League in 1992 biedt hoop voor Van Gaal. Nimmer eindigden The Mancunians lager dan de positie die ze na acht speelrondes bezetten.

Bovendien was in slechts zeven van de 22 voorgaande seizoenen de plaats op de ranglijst na acht wedstrijden ook het eindpunt aan het einde van de rit, en daarbij moet worden aangetekend dat het in drie gevallen ging om de koppositie.

In het seizoen 2008/09 werd de grootste sprong gemaakt. Net als deze jaargang bivakkeerde Manchester United na acht duels op de zesde plaats, maar ging het in 2009 wel als kampioen de zomer in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.