Higuaín en Juventus komen klap Belotti te boven in derby

Reacties

Juventus heeft op bezoek bij stadgenoot Torino veerkracht getoond door een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-3 overwinning. De Oude Dame verstevigt daarmee haar koppositie in de Serie A.

Higuaín en Juventus komen klap Belotti te boven in derby

Torino - Juventus 1-3
Juventus ging op 27 november onverwacht hard onderuit bij Genoa (3-1) en voelde zondag daardoor nog steeds de adem van zijn achtervolgers AS Roma en AC Milan. In de Derby della Mole tegen Torino stelde Juventus echter weer orde op zaken, al had de ploeg van trainer Massimiliano Allegri daar wel de nodige moeite mee.

In de zestiende minuut was het namelijk de thuisploeg die de score opende. Fenomeen Andrea Belotti - sinds kort voor honderd miljoen euro op te halen uit Turijn - passeerde Gianluigi Buffon en liet alweer zijn elfde competitietreffer aantekenen. Twaalf minuten na de openingstreffer was het de spits van de bezoekers die de stand gelijk trok. Gonzalo Higuaín vond het net op aangeven van Mario Mandzukic. Pas tien minuten voor tijd maakte de Argentijn de bevrijdende 1-2 voor zijn ploeg.

Pipita kreeg de bal van Giorgio Chiellini (links op de foto), draaide goed weg en haalde doeltreffend uit. In de extra tijd zorgde Miralem Pjanic voor het slotakkoord, waardoor Juventus het gat met zijn concurrenten vergroot tot zeven punten. Roma en Milan vechten maandagavond (21.00 uur) uit wie zich de naaste belager van de regerend kampioen mag noemen.

Atalanta Bergamo – Udinese 1-3
Atalanta is dit seizoen een van de revelaties in de Serie A en vertoont zelfs gelijkenissen met het Engelse Leicester City. Na zes overwinningen op rij kwam er vorige week bij Juventus echter een einde aan de goede reeks (3-1). In de thuiswedstrijd tegen nummer veertien Udinese ging het niet veel beter. Treffers van Duván Zapata, Seko Fofana en Cyril Théréau deden de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini de das om. Atalanta verzuimde daardoor de aansluiting met de Italiaanse topvijf te behouden.

Overige uitslagen:
Palermo - Chievo 0-2
Bologna - Empoli 0-0
Cagliari - Napoli 0-5

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.