Hiddink ziet progressie: 'Dit Oranje is in ombouw'

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink meent dat Oranje langzaamaan in de lift zit. De Oranje-keuzeheer zag hoe Nederland vrijdag in Riga een cruciale 2-0 zege op Letland boekte, waardoor de uitgangspositie in Groep A van de EK-kwalificatiecampagne er ineens een stuk rooskleuriger uitziet.

Hiddink ziet progressie: 'Dit Oranje is in ombouw'

Omdat IJsland in Reykjavik met 2-1 won van Tsjechië, heeft Oranje nog maar drie punten achterstand op de Tsjechen. IJsland staat vijf punten los. Turkije, de nummer vier, volgt op twee punten van Oranje.

'Dit elftal, met heel veel jonge jongens, is in ombouw', stelde Hiddink in gesprek bij de NOS. 'De oudere spelers brengen nog wat ze brengen moeten. Een groot gedeelte van deze groep heeft het WK meegemaakt, met een onverwacht goed resultaat (derde, red.). Daarna ontstonden er wat complicaties, maar nu gaat het weer de goede kant op. De maanden september en oktober worden zeer interessant', doelde Hiddink op de twee blokken van twee kwalificatieduels, waarin IJsland (thuis), Turkije (uit), Kazachstan (uit) en Tsjechië (thuis) achtereenvolgens de tegenstanders zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.