Hiddink zet eerste stapje richting bekersucces

De droom van Guus Hiddink om met Chelsea de FA Cup te winnen is nog steeds levend. Op Stamford Bridge werd Scunthorpe United verslagen: 2-0.

Hiddink maakte er bij zijn aanstelling in Londen geen geheim van dat hij aast op de herhaling van het bekersucces uit zijn eerste periode. In 2009 leidde de 69-jarige manager Chelsea immers naar de winst van de FA Cup.

Scunthorpe was de eerste horde op weg naar hiernieuwd succes voor Hiddink op Wembley. De ploeg van aanvaller Kevin van Veen (ex-FC Oss) bood knap weerstand, maar kwam nooit serieus in de buurt van een stunt.

Met een volley uit een voorzet van Branislav Ivanovic zorgde Diego Costa al in de dertiende minuut voor de openingstreffer van Chelsea, dat daarna in een zetel zat. De Spaanse spits heeft in drie duels onder Hiddink vier keer gescoord, net zoveel als in twintig wedstrijden onder diens voorganger José Mourinho.

Kevin van Veen hield zich knap staande tegen de verdedigers van Chelsea.

Van Veen hoopte in de 55ste minuut op een penalty na een vermeende overtreding van Ramires, maar arbiter Craig Pawson weigerde de bal op de stip te leggen. Daarmee bleef een grote mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen uit voor Scunthorpe. Invaller Ruben Loftus-Cheek nam twintig minuten voor tijd de laatste spanning weg. Met een geplaatst schot rondde hij een schitterende aanval van Chelsea af.

Vlak voor tijd kreeg Scunthorpe nog bijna een beloning voor het moedige spel, maar een poging van Jordan Clarke strandde op de paal. Dus zegevierde Chelsea met 2-0 en plaatsen The Blues zich voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.