Hiddink: 'We gaan te allen tijde met elkaar door'

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Letland was nog bepalend voor het lot van Guus Hiddink, maar dat geldt nu niet voor het duel in De Arena met Turkije. Dat zei de bondscoach van Oranje tijdens de persconferentie voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd van 28 maart.

Hiddink: 'We gaan te allen tijde met elkaar door'

Gevraagd naar zijn positie stelde Hiddink dat de wedstrijd tegen Turkije niet zo bepalend is als de laatste wedstrijd van 2014, die Oranje met 6-0 won. 'Wat mij betreft gaan we te allen tijde met elkaar door', zei de Varssevelder in de voor hem typerende cryptische bewoordingen, waarmee hij toch enige ruimte overliet voor speculatie.

Hiddink twijfelt er niet aan dat Oranje tegen de Turken de derde zege van de EK-kwalificatiereeks boekt. 'Met deze groep heb ik er vertrouwen in dat we Turkije gaan verslaan', was hij vervolgens stelliger. Bij een overwinning zou het gat tussen Oranje (derde) en Turkije (vierde) groeien tot vijf punten, waardoor deelname aan play-offs in ieder geval niet meer in gevaar lijkt.

Voor Hiddink betekent de wedstrijd tegen Turkije een weerzien met oude bekenden. Hij slaagde er als bondscoach niet in het land naar het vorige EK in Oekraïne en Polen te leiden. 'Er zit een speciaal aspect aan deze wedstrijd: ik heb daar gewerkt. Zestig procent van toen zit er nu nog bij. Arda Turan is er nu niet bij, dat is een prima speler. Maar het zijn allemaal heel vaardige spelers, ze kunnen goed voetballen. Ze hebben twee spitsen, die gaan het zware gevecht aan. Die gaan we niet zomaar wegspelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.