Hiddink: 'Vroeg of laat zou ik toch een stap terug doen'

Het besluit van Guus Hiddink om FC Anzhi per direct te verlaten kwam als een verrassing. De Achterhoeker zelf acht het besluit logisch gezien de groei van Russische club.

Hiddink: 'Vroeg of laat zou ik toch een stap terug doen'

Hiddink draagt het stokje over aan René Meulensteen, die deze zomer in Dagestan was begonnen als assistent. Zo verrassend als zijn omgeving reageerde op het besluit van Hiddink, zo logisch acht de Achterhoeker zelf zijn vertrek bij FC Anzhi. 'Ik heb altijd gezegd dat deze missie voor mij zou eindigen op het moment dat de club in staat was zichzelf te ontwikkelen', zegt Hiddink in Voetbal International.

In zijn ogen is FC Anzhi sneller gegroeid dan hij had verwacht op sportief en commercieel gebied, terwijl ook de opleiding en de medische staf goed op poten staan. 'Ik heb altijd gedacht dat we daar meer tijd voor nodig hadden, vandaar ook de afspraak om nog een jaartje door te gaan.'

Maar de ontwikkeling van de club bracht Hiddink ertoe een afscheid op korte termijn te overwegen. De Achterhoeker was al langer verbonden aan FC Anzhi dan hij aanvankelijk had gedacht bij zijn entree anderhalf jaar geleden. 'Dat liep uit de hand, zodanig dat ik er nog een jaartje aan heb vastgeplakt. Vroeg of laat zou ik toch een stap terug doen. Dat is vroeg geworden.'

Het incident tijdens het duel met Dinamo Moskou afgelopen week speelde geen rol. Hiddink duwde in de hectische slotfase de vierde official. 'Dat zijn incidenten, die hebben geen invloed op een dergelijk besluit.' (Frans van den Nieuwenhof) Hiddink komt in de nieuwe editie van Voetbal International die vanaf woensdag 24 juli in de winkel ligt uitgebreider aan het woord, waarbij hij ook zijn licht laat schijnen over zijn toekomst na zijn vertrek bij FC Anzhi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen