Hiddink met Van Persie en Huntelaar in duel van de waarheid

Reacties

Guus Hiddink heeft kort na de 2-3 oefennederlaag tegen Mexico (enigszins) laten doorschemeren wat hij zondag in het EK-kwalificatieduel met Letland van plan is. De bondscoach verbond eerder zijn lot aan dat duel.

Hiddink met Van Persie en Huntelaar in duel van de waarheid

Voor de camera's van SBS6 beaamde Hiddink dat alles erop wijst dat aanvoerder Robin van Persie zondag kan spelen. De spits van Manchester United liet woensdag tegen Mexico nog uit voorzorg verstek gaan.

'Het moet op de training blijken, maar ik denk dat Van Persie kan spelen', vertelde Hiddink. 'En het is heel goed mogelijk dat dat samen met Klaas-Jan Huntelaar zal zijn', vulde Hiddink aan. Eerder verklapte de bondscoach al dat hij vandaag had willen experimenteren met Van Persie en Huntelaar, maar dat de fysieke ongemakken van zijn aanvoerder dat plan doorkruiste.

Het opstellen van Huntelaar én Van Persie gaat hoogstwaarschijnlijk niet ten koste van Arjen Robben én Wesley Sneijder. 'Ook zij kunnen in dat geval spelen', aldus Hiddink, die daarmee zijn opties nog enigszins openliet. Zo lijkt de bondscoach dus van plan tegen voetbaldreumes Letland vol op de aanval te gaan spelen.

Tot slot kwam Hiddink terug op zijn uitspraken van vrijdag, waarin hij onthulde op te stappen als er niet gewonnen wordt van Letland. 'Ik heb dat toen niet uit mezelf gezegd, maar antwoord gegeven op een vraag. Maar ik blijf wel bij mijn standpunt. Het was geen slip of the tongue.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.