Hiddink liet royaal aanbod van PSG afgelopen zomer lopen

In plaats van Laurent Blanc had nu ook Guus Hiddink trainer van Paris Saint-Germain kunnen zijn. De puissant rijke club uit de Franse hoofdstad polste de 67-jarige trainer, maar die had zijn woord gegeven aan FC Anzhi.

Hiddink liet royaal aanbod van PSG afgelopen zomer lopen

Hiddink verdiende bij FC Anzhi netto twaalf miljoen euro per jaar en had afgelopen zomer een mondeling akkoord met clubeigenaar Suleyman Kerimov om nog een seizoen door te gaan. De clubeigenaar trok zich echter plotseling terug nadat hij op een dag een paar miljard dollar had verloren bij zijn bedrijf in Wit-Rusland. Kerimov besloot direct zijn duurste hobby af te stoten en al snel vertrok Hiddink uit Dagestan.

Naar nu blijkt kwamen de problemen van Kerimov op een bijzonder ongunstig moment. Hiddink liet voor FC Anzhi een andere steenrijke club schieten. De sjeik van PSG wilde hem hebben als opvolger van Carlo Ancelotti. Omdat Hiddink zijn woord al aan Kerimov had gegeven bedankte hij voor deze job. In Parijs had hij zeven miljoen per jaar kunnen verdienen.

Door de ontwikkelingen bij FC Anzhi stond hij ineens met lege handen en wil hij nu bondscoach worden van Oranje. Daar zal hij flink moeten inleveren ten opzichte van zijn salaris bij FC Anzhi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen