Hiddink gelijk tegen kampioen Leicester, Lens trefzeker

Chelsea heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen Leicester City, Jeremain Lens scoorde op bezoek bij Watford en Everton was thuis veel te sterk voor Norwich City.

Chelsea - Leicester City 1-1
Vorig seizoen kroonde Chelsea zich tot kampioen van Engeland en voorafgaand aan deze jaargang was de Londense club opnieuw topfavoriet, maar er volgde een dramatisch seizoen. José Mourinho werd in december ontslagen, waarna Guus Hiddink het seizoen mocht afmaken als manager. Ook onder de Nederlander waren de resultaten niet fantastisch, maar hij leidde Chelsea wel uit de degradatiezone naar de negende plaats.

Zondag kreeg Hiddink bezoek van Leicester. Dat begon het seizoen als degradatiekandidaat nummer één, maar pakte heel verrassend de landstitel. Hiddink leek afscheid te nemen met een overwinning. Cesc Fabregas had de thuisclub met een benutte strafschop in de 66ste minuut op voorsprong gezet. Acht minuten voor tijd kwamen de bezoekers echter langszij. Danny Drinkwater zorgde uiteindelijk voor een gelijkspel.

Watford - Sunderland 2-2
Lens begon in de basis bij Sunderland, dat zich woensdag verzekerde van nog een seizoen Premier League. Op bezoek bij Watford opende Jack Rodwell zes minuten voor rust de score namens Sunderland, maar in de 48ste minuut trok Sebastian Prödl de stand gelijk. Drie minuten later zette Lens de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar deze hield niet stand. Met een benutte strafschop bepaalde Troy Deeney de eindstand op 2-2.

Everton - Norwich City 3-0
Everton nam donderdag afscheid van manager Roberto Martínez en interim-manager David Unsworth leidde zijn ploeg drie dagen later naar een overtuigende overwinning op Norwich City, dat al gedegradeerd is naar het Championship. James McCarthy, Leighton Baines (strafschop) en Kevin Mirallas zorgden voor de doelpunten op Goodison Park, waar Frank de Boer een van de kandidaten is om Martínez op te volgen.