Hiddink baalt van verdedigingsfouten

Reacties

Guus Hiddink genoot van de 2-0 oefenzege van het Nederlands elftal op Spanje, maar baalde van de schoonheidsfoutjes in zijn verdediging. Daarbij refereerde hij aan de missers van Jetro Willems en Bruno Martins Indi.

Hiddink baalt van verdedigingsfouten

Beide verdedigers leidden met onnodige fouten bijna een tegendoelpunt in. 'Zulke fouten mag je niet maken. Helemaal niet tegen Spanje. Dit is een les voor die jongens', zei Hiddink. 'Ik ben niet blind voor die paar keer waarin we onszelf bijna in de voet schoten. Gelukkig anticipeerde Kenneth Vermeer een paar keer uitstekend. Hij sprong er bovenuit', prees hij de prestatie van zijn doelman.

'Over het algemeen vind ik dat iedereen zeer behoorlijk gespeeld heeft, maar van die foutjes moeten we echt leren', vervolgde Hiddink, die hoopt dat de zege op de regerend kampioen van Europa zijn spelers het nodige vertrouwen biedt richting het EK-kwalificatieduel met Letland van 12 juni.

'Het is met het oog op die wedstrijd prettig dat een aantal jongens zich heeft aangediend', vervolgde hij. 'Dingen die we al wisten. Zo hebben we op het middenveld en beide backposities meer jongens die daar kunnen spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.