Heynckes: 'Robben speelt komende duels waarschijnlijk'

Bayern München-trainer Jupp Heynckes heeft laten doorschemeren dat Arjen Robben de komende duels op meer speeltijd kan rekenen. Dinsdag moest de Oranje-international tegen Arsenal tot zijn grote ergernis opnieuw opdraven als invaller.

Heynckes: 'Robben speelt komende duels waarschijnlijk'

'Arjen Robben zal de volgende twee wedstrijden hoogstwaarschijnlijk spelen', liet Heynckes zich woensdag ontvallen voordat hij met zijn spelersgroep terugvloog naar München. Dinsdagavond had Robben na de 3-1 zege andermaal zijn frustratie geuit over het uitblijven van een basisplaats. 'Het is een waardeloze situatie.'

Omdat Robben voor de winterstop vaak geblesseerd was, eiste Thomas Müller een vaste plek op aan de rechterflank. 'Hij imponeert momenteel met zijn ongelooflijke en sensationele loopvermogen en zijn geweldige dreiging voor het doel. Het doet me veel plezier om die jongen aan het werk te zien', aldus Heynckes over Müller.

Het is echter niet per se gezegd dat een basisplaats van Robben ten koste van Müller gaat. De Duits international kan immers ook uit de voeten op de positie achter de diepste aanvaller, waar nu steevast Toni Kroos speelt. Een andere optie is dat Robben vanaf links start. Dat zou ten koste gaan van Franck Ribéry.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen