Hevig bekritiseerde Nijhuis en Vink scoren onvoldoende

De dit weekend hevig bekritiseerde scheidsrechters Pieter Vink en Bas Nijhuis hebben van de VI-verslaggevers een onvoldoende gekregen voor hun optredens tijdens respectievelijk FC Groningen – RKC Waalwijk (foto) en Feyenoord – AZ. Beiden kregen een 5.

Hevig bekritiseerde Nijhuis en Vink scoren onvoldoende

Vink zag zaterdagavond een doelpunt uit een vrije trap van Rasmus Lindgren over het hoofd en gaf twee discutabele penalty's. Bij de laatste van de in totaal drie toegekende strafschoppen werd de zojuist ingevallen RKC-verdediger Guy Ramos van het veld gestuurd.

Net als ploeggenoot en aanvoerder Ard van Peppen klaagde Ramos na afloop over de manier van fluiten van Vink, die volgens het RKC-duo arrogant en autoritair leiding geeft en de boeman wil spelen. Een dag later haalde Nijhuis zich de woede van AZ-trainer Gertjan Verbeek op de hals. Nick Viergever (foto boven) werd in de uitwedstrijd tegen Feyenoord van het veld gestuurd voor een tackle op Lex Immers, waarna de Rotterdammers uitliepen naar een 3-1 overwinning.

Verbeek stelde na afloop dat het voetbal in Nederland door de inconsequente arbitrage op een wijvensport begint te lijken. Ook Feyenoord-trainer Ronald Koeman had zijn vraagtekens bij de uitsluiting, terwijl Viergever zelf de rode kaart een lachertje vond.

Behalve Nijhuis en Vink kregen ook Ruud Bossen (ADO Den Haag - NAC Breda), Jan Wegereef (SC Heerenveen - VVV-Venlo) en Tom van Sichem (PEC Zwolle - FC Twente) een 5. Pol van Boekel scoorde tijdens Vitesse - PSV een 6 en is daardoor koploper van het VI-scheidsrechterklassement, samen met Wegereef. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen