'Het WK halen is geweldig, maar we kwamen voor de EK-titel'

Reacties

Hoewel de teleurstelling over de uitschakeling van Oranje Onder-19 op het EK overheerst, kan de ploeg van trainer Aron Winter donderdag nog altijd een startbewijs voor het WK verdienen. De coach hoopt vooral dat zijn team lef toont.

'Het WK halen is geweldig, maar we kwamen voor de EK-titel'

Dat was immers wat eraan ontbrak in de laatste poulewedstrijd tegen Frankrijk. Terwijl Oranje na de zege op Kroatië (3-1) en het verlies tegen Engeland (1-2) maar een punt nodig had, denderden de Fransen over het Nederlandse team heen: 1-5. En dat had de ploeg ook aan zichzelf te danken, meent Winter.

'Als we gewoon ons werk hadden gedaan, dan waren we nu al op het WK geweest', aldus Winter in Voetbal International. 'Ik blijf ervan overtuigd dat je met Nederlands voetbal heel goede resultaten kan halen en wat mij betreft, hebben we dat ook al lang laten zien tegen Kroatië en het eerste deel van de wedstrijd tegen Engeland. Duitsland - Nederland is natuurlijk altijd een grote wedstrijd. We zullen moeten laten zien wat we waard zijn. Want hoe vreemd het ook klinkt, wij kunnen echt geweldig voetballen. Alleen moet je wel het lef hebben dat te laten zien.'

Een plek op het WK van volgend jaar in Zuid-Korea is het nieuwe doel, maar de zure nasmaak van de EK-uitschakeling blijft een domper. Winter: 'Ja natuurlijk is het geweldig als we het WK halen. Maar om eerlijk te zijn kwamen we hier voor één ding en dat was de titel.'

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium een uitgebreid verhaal over de verrichtingen van Oranje Onder-19 op het EK. Diverse spelers steken daarin hun frustratie over de veegpartij tegen Frankrijk niet onder stoelen of banken. Bestel het nieuwe nummer hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.