'Het was onder de maat, maar toch een groot compliment'

Reacties

FC Twente en SC Heerenveen waren zaterdagavond verantwoordelijk voor een vooral vóór rust slaapverwekkend schouwspel, maar beide coaches waren na afloop toch best tevreden over het spel van hun ploeg. Alfred Schreuder roemde de mentaliteit van Twente, Dwight Lodeweges zag dat bij Heerenveen eigenlijk bijna alles goed ging.

'Het was onder de maat, maar toch een groot compliment'

Bijna alles, want Heerenveen kon net als Twente de weg naar het doel moeilijk vinden. 'We schoten in aanvallend opzicht tekort, maar zo ver van de goal af verdedigen als wij deden is een hele kunst. Er waren heel veel aspecten hartstikke goed, maar het ontbrak ons aan de laatste pass en de drang naar de goal. Wij hebben nog weleens het idee dat we toeschouwer zijn als er een bal voor de goal komt', reageerde Lodeweges tegenover FOX Sports.

Hoewel Heerenveen daardoor geen vuist kon maken en voor de vierde keer op rij niet won in de Eredivisie, keert Lodeweges met een goed gevoel terug naar Friesland. 'Ik ben er trots op hoe we tot de 1-0 overeind zijn gebleven.' Dat dat gebeurde zonder sprankelend voetbal, had de in Canada geboren trainer voor deze keer lak aan. 'We hebben al spektakel genoeg geboden. We deden het hartstikke prima. Het publiek begon te morren, zij konden de oplossing niet vinden. We hebben met lef gespeeld.'

Moeizaam
Schreuder was na de 2-0 zege iets kritischer. 'Het was heel moeizaam, voetballend was het absoluut onder de maat. We speelden de bal veel te weinig naar voren, dat hebben we heel slecht gedaan. Want het was zeker mogelijk om de bal bij Luc Castaignos te krijgen', aldus de coach van de Tukkers, die erkende dat de verlenging in het bekerduel met Go Ahead Eagles zijn ploeg nog parten speelde.

'Je kon zien dat we 120 minuten in de benen hadden, we hadden heel veel moeite agressief druk te zetten. We mogen meer verwachten van onszelf in een thuiswedstrijd, maar de manier waarop we het duel uiteindelijk toch over de streep hebben getrokken is een groot compliment waard. In dat opzicht was dit een heel belangrijke wedstrijd', aldus Schreuder.

De belangrijke zege vertaalt zich ook naar de ranglijst. De Tukkers zijn vierde met achttien punten, twee meer dan nummer zeven Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.