Het probleem van Real is niet alleen de vorm van 2015

Reacties

Real Madrid dreigt door de nederlaag bij Barcelona voor het derde seizoen op rij naast de Spaanse landstitel te grijpen. Niet alleen de vorm van 2015 is het probleem.

Het probleem van Real is niet alleen de vorm van 2015

Natuurlijk valt de slechte reeks in het jaar 2015 het meeste op. In heel 2014 werden van de 63 officiële wedstrijden er maar zeven verloren (een op negen), dit kalenderjaar dolf het elftal van Carlo Ancelotti al in zes van de zeventien partijen het onderspit (ruim een op drie). In dit seizoen werd zelfs al vaker verloren (zes keer) dan in het vorige (vijf).

Helemaal schrijnend is de balans tegen de toppers. De topvier in Spanje bestaat buiten De Koninklijke uit een eilandje waarop ook Barcelona, Atlético Madrid en Valencia zich bevinden. Opvallend is dat Real Madrid in 2015 alle duels tegen deze concurrenten verloor. Na Valencia (2-1) en Atlético (4-0) volgde zondag de nederlaag tegen Barcelona (2-1).

Maar niet alleen dit kalenderjaar laat Real het afweten in deze duels. Het is eigenlijk het hele seizoen al het geval. In de strijd om de Spaanse Super Cup won het twee keer niet van Atlético, net als in de Copa del Rey. In de Primera División werd voor de Kerst alleen een keer gewonnen van FC Barcelona (3-1). Negen topduels leverden dit seizoen dus maar één zege op.

Ronaldo
Goed nieuws voor Real is dat sterspeler Cristiano Ronaldo over zijn grootste dip heen lijkt. Zijn buitenaardse gemiddelde is inderdaad wat naar beneden gegaan, maar wel is hij de eerste speler ooit die in vijf achtereenvolgende seizoenen in een van de grote Europese competities minimaal dertig keer heeft gescoord. Kun je dan spreken van een vormcrisis?

Zijn lagere gemiddelde tijdens dit seizoen sinds de jaarwisseling (van 1,78 naar 0,54 doelpunt per wedstrijd) is flink te nuanceren, omdat Ronaldo voor de jaarwisseling een absurd hoog aantal strafschoppen verzilverde (acht stuks), tegenover eentje in 2015. Het enige echt opvallende was dat hij aan het begin van dit kalenderjaar in vier competitiewedstrijden geen schot tussen de palen kreeg.

Tegen Barcelona speelde Real Madrid eindelijk weer een uur lang weer het voetbal zoals ze dat in de hoofdstad graag van de ploeg zien, maar zonder resultaat. 'We speelden met het hart, niet met het hoofd', concludeerde verdediger Pepe op de website van de club. Dat eerste is leuk voor de fans, dat laatste is eigenlijk al een probleem van het hele seizoen in de topwedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.