'Het klopt, we zijn zwaar in onderhandeling over Mokhtar'

FC Twente heeft een officieel bod neergelegd bij PEC Zwolle voor Youness Mokhtar (22). De vleugelaanvaller maakte de voorbije wedstrijden indruk bij de huidige koploper van de Eredivisie. Momenteel zijn de clubs in onderhandeling, zo laat technisch directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International weten.

'Het klopt, we zijn zwaar in onderhandeling over Mokhtar'

Mokhtar kwam uit in de jeugdopleiding van PSV, maar schopte het daar niet tot vaste waarde in de hoofdmacht. Hoe anders was dat in Zwolle, waar hij bij de trotse lijstaanvoerder dit seizoen een van de blikvangers is.

Dit seizoen kwam Mokhtar tot één doelpunt in vier duels. Zondag treft PEC FC Utrecht op eigen veld. Zeker is al dat PEC na dit weekend nog koploper is. PSV speelde in eigen huis gelijk tegen SC Cambuur (0-0) en staat daarom op een punt minder, met een duel meer gespeeld.

Mokhtar had in Zwolle nog een contract tot medio 2015. Met het eventuele binnenhalen van de Zwolle-uitblinker lijkt Twente al in te spelen op een mogelijk vertrek van Dusan Tadic, die in de belangstelling staat van de nodige clubs in binnen- en buitenland.

Nijkamp bevestigt dat er een bod is binnengekomen van Twente: 'Het klopt, we zijn zwaar in onderhandeling met FC Twente. Het kan rondkomen, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. Want het kan ook zo zijn dat er nog een tweede of derde partij voor hem komt.'

'Club Brugge heeft al langere tijd interesse, maar die hebben nog geen concreet bod uitgebracht. Als Mokhtar gaat, dan zijn we voornemens om een vervanger te halen', besluit Nijkamp, die nog niet wilde zeggen wie hij hoog op het verlanglijstje heeft staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen