'Het kan moeilijk nóg slechter gaan met Tottenham'

Reacties

Tottenham Hotspur beleeft een matig seizoen en dat is Hugo Lloris ook niet ontgaan. De Franse doelman, die in de Premier League twaalf keer zijn doel schoon hield, verwijt zijn ploeg wisselvalligheid en een gebrek aan concentratie.

'Het kan moeilijk nóg slechter gaan met Tottenham'

Het teleurstellende seizoen komt vooral tot uitdrukking in de wedstrijden tegen de Engelse topclubs, die dit seizoen een flinke maat te groot voor The Spurs. De ontmoetingen met Arsenal, Chelsea, Manchester City en Liverpool leverde een schamele oogst op van één puntje.

The Gunners waren tot twee keer toe met een minimaal verschil te sterk (1-0), Manchester City won overtuigend met 6-0 en 1-5, terwijl ook Liverpool oppermachtig was (0-5 en 4-0). Tegen stadsgenoot Chelsea pakte Tottenham thuis een puntje (1-1), maar The Blues waren op eigen grond met 4-0 heer en meester.

'Het kan moeilijk nog slechter gaan, vooral tegen de top vier of top vijf van de competitie', verwijst de 27-jarige keeper naar de grote verliespartijen. 'We zijn tegen een aantal beroerde nederlagen aangelopen. Soms hadden we het gevoel dat we opgaven. Dat soort gedrag is ontoelaatbaar. We moeten meer karakter tonen', luidt de stevige kritiek van Lloris.

Concentratie
'In de Premier League moet je elke wedstrijd honderd procent geconcentreerd zijn. Dat hebben we soms laten zien, maar we moeten áltijd een goede mentaliteit hebben. Soms tikken we een hoog niveau aan, maar het komt voor dat we in diezelfde wedstrijd volledig door het ijs zakken. Dat verschil in niveau is vreemd en heeft ons dit seizoen regelmatig in de problemen gebracht.'

Theoretisch gezien is een vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League, nog mogelijk. Tottenham Hotspur staat op de zesde plek (63 punten), met zeven punten achterstand op nummer vier Arsenal. Tussen de twee Londense rivalen bivakkeert Everton met 69 punten.

In kwalificatie voor het miljoenenbal lijkt Lloris niet meer te geloven. 'We begonnen dit seizoen goed, maar nadat Manchester City ons had verslagen (24 november, 6-0, red) verloren we zelfverzekerdheid. We raakten in de problemen, vooral onze concentratie was niet goed. We incasseerden veel doelpunten na individuele fouten. Als je tegen topploegen speelt, dan weet je dat het moeilijk is terug te komen. De topvijf was dit seizoen te sterk voor ons, we zullen volgend seizoen beter voor de dag moeten komen', aldus de 57-voudig international.

De vraag is nog met wie, want Tim Sherwood lijkt na dit seizoen plaats te maken voor een grotere naam als manager. Louis van Gaal was kandidaat , maar is inmiddels niet meer in beeld op White Hart Lane.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.