Het is nu al alles-of-niets voor Aston Villa

Reacties

Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar de toekomst ziet er nu al inktzwart uit voor Aston Villa. De club die nog nooit uit de Premier League degradeerde, staat nu al een straatlengte achter op de veilige zeventiende plaats.

Het is nu al alles-of-niets voor Aston Villa

In zeventien duels vergaarde Aston Villa, waar Leandro Bacuna zijn brood verdient, pas zeven punten. Op de eerste speeldag wonnen The Villans van Bournemouth (0-1), maar daarna volgden uitsluitend nederlagen en een handjevol remises. Manager Tim Sherwood moest daarom eind oktober plaatsmaken, maar zijn vervanger Remi Garde heeft nog geen ommekeer teweeggebracht. De Fransman weet dat daarom de tijd dringt.

'Er komt nu een fase aan waarin we echt punten moeten gaan pakken. Thuis tegen West Ham United (zaterdag, red.) en uit bij Norwich City (maandag, red.) kunnen we resultaten behalen. Tegen Sunderland (2 januari, red.) moet dat ook kunnen', zegt Garde, die uit die serie inclusief het duel met Newcastle United (1-1) van afgelopen weekend minimaal acht punten wil behalen.

Zelfs als dat lukt, is Aston Villa nog lang niet uit de problemen. De hekkensluiter heeft pas zeven punten. Vijf minder dan Sunderland, acht minder dan Swansea City en zelfs tien minder dan Newcastle United, dat de veilige zeventiende plaats bezet. Garde wil zijn selectie in januari dan ook van een kwaliteitsimpuls voorzien, maar weet ook dat knap lastig gaat worden. Want welke speler zit er nou te wachten op een contract bij een club die reddeloos verloren lijkt?

'Onze situatie maakt het lastig op de transfermarkt. Weinig spelers zullen voor een club als de onze kiezen als ze de ranglijst hebben gezien. Het huren van een speler kan daarom een oplossing zijn, maar daar kleeft ook een groot nadeel aan. Gehuurde spelers zijn altijd minder betrokken bij het lot van je club dan spelers die bij jouw club onder contract staan. Ik wil alleen spelers die er écht vol voor gaan de komende maanden', spreekt Garde zich uit.

Premier League-dino
Aston Villa is een van de slechts zeven clubs die nooit uit de Premier League degradeerden. De andere eeuwige deelnemers aan de divisie zijn Arsenal, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.