Het imposante record van de ultieme liefhebber Neil Warnock (72)

Reacties

Dinsdag gaat de Champions League verder, maar voetbaldier Neil Warnock (72) zit met zijn gedachten volledig bij het Championship. De manager van Middlesbrough gaat op bezoek bij Luton Town een indrukwekkend record neerzetten. Dat gebeurt met de kenmerkende lach op zijn gezicht.

Het imposante record van de ultieme liefhebber Neil Warnock (72)
Luton Town
Luton Town
3 - 1
Middlesbrough
Middlesbrough

Warnock is al sinds 1987 actief als hoofdtrainer in het profvoetbal en haast niet meer weg te denken van de Engelse velden. Dinsdagavond schrijft hij geschiedenis, door het record van trainer met de meeste wedstrijden in het Engelse profvoetbal achter zijn naam te breken. Warnock coacht op Kenilworth Road zijn 1602e duel en gaat daarmee Dario Gradi voorbij.

meeste duels als coach in engelse profvoetbal

Dario Gradi 1601
Neil Warnock 1601
Fred Everiss 1524
Sir Alex Ferguson 1503
Brian Clough 1451
Jim Smith 1442
Harry Redknapp 1434

Het is een bijzondere reis geworden. Warnock begon bij Scarborough en coachte hierna nog bij veertien verschillende clubs. Het grootste gedeelte van zijn trainersloopbaan spendeerde Warnock bij Sheffield United, de club uit zijn geboortestad. Daar was hij tussen 1999 en 2007 werkzaam. De goedlachse trainer stond verder voor de groep bij onder meer Crystal Palace, Leeds United en Cardiff City.

Warnock kwam in juni vorig jaar binnen bij Middlesbrough, als de opvolger van de weggestuurde Jonathan Woodgate, en hield de ploeg maar net in het Championship. Hij kreeg hierdoor een vaste aanstelling en staat nu, na vijftien speelronden, met Boro in de middenmoot. Warnock promoveerde in zijn trainersloopbaan acht keer en droomt van kunststukje nummer negen.

Dinsdag zal hij in het zonnetje gezet worden vanwege het breken van een bijzonder record. 'Ik heb hier nooit over nagedacht', zei Warnock tegen Sky Sports. 'En dit record zie ik niet snel verbroken worden. Hopelijk kan ik mijn baan nog wat langer behouden.'

Op 1 december wordt Warnock 73 jaar oud, maar aan stoppen wil hij dus nog niet denken. 'Ik heb ontzettend van mijn reis genoten. Ik geef de clubs waar ik werk graag iets om te juichen en breng graag een beetje humor. Er is niet genoeg humor in deze sport. Ik maak de mensen graag aan het lachen, probeer ervoor te zorgen dat ze genieten van het leven. De jonge managers worden een beetje gebrainwasht, met de clipboards en de diploma's, maar zij vergeten de kleine dingen in het leven, zoals humor. Ik had niet zoveel wedstrijden kunnen coachen zonder humor.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.