Het bittere einde van de droomvlucht van Carpi

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 38ste speelronde van de Serie A. Over Carpi, dat op de laatste speeldag een strijd voert die niet te winnen valt.

Het bittere einde van de droomvlucht van Carpi

De laatste speeldag van de Serie A staat in het teken van de schijnstrijd tegen degradatie. Er twijfelt in Italië namelijk niemand aan dat degradant Hellas Verona zondag opzettelijk gaat verliezen van Palermo, waardoor Carpi naar de Serie B afdaalt. Niet omdat er vanaf Sicilië geld is overgemaakt naar Verona, maar vanwege een weeffout in de regelgeving rond parachutebetalingen.

Het komt er op neer dat Verona zichzelf vijftien miljoen euro door de neus kan boren, als het Palermo niet laat winnen.

Dat zit zo. Dit jaar verdelen de drie degradanten 60 miljoen euro aan parachutebetalingen. Maar deze koek wordt niet gelijk verdeeld. Clubs die maar een jaar in de Serie A hebben gespeeld, krijgen slechts 10 miljoen. Een club die langer dan drie jaar in de Serie A heeft gespeeld, krijgt 25 miljoen. Na een jaar krijgt die club ook nog het eventuele restant van die 60 miljoen, als het niet lukt om direct weer te promoveren.

Dus heeft Verona er alle belang bij dat niet Palermo, maar Carpi degradeert. Carpi zou net als het eveneens gedegradeerde Frosinone namelijk slechts tien miljoen ontvangen uit de parachutepot. Verona vangt dan 25 miljoen, plus nog de overgebleven 15 miljoen als het niet in een keer terugkeert in de Serie A. Naar die 15 miljoen kan Verona fluiten als Palermo degradeert, want de eilanders spelen ook al meer dan drie jaar in de Serie A.

Carpi is woedend. De Serie A-debutant stuurde al een brief naar de aanklager van de Italiaanse bond, met het verzoek de gebeurtenissen bij Palermo-Verona met buitengewone belangstelling te volgen. Het is waarschijnlijk tevergeefs. Verona heeft niets meer om voor te spelen en bezorgt zichzelf een potentiële miljoenenstrop als het Palermo dwarszit.

Slimme gokkers hebben hun slag al geslagen, met forse inzetten op Palermo. De noteringen zijn bij alle wedkantoren inmiddels zo ver gezakt, dat inzetten de moeite bijna niet meer waard is.

Carpi is de grote verliezer. De club wordt genaaid er is niemand die er wat aan kan doen. Zo kent het debuutjaar in de Serie A van misschien wel de kleinste club die ooit op het hoogste niveau gespeeld heeft een bitter en ruw einde.

Programma
Juventus 14-05
17:00
Sampdoria
Napoli 14-05
20:45
Frosinone
Sassuolo 14-05
20:45
Internazionale
AC Milan 14-05
20:45
AS Roma
Genoa 15-05
18:00
Atalanta Bergamo
Chievo 15-05
18:00
Bologna
Empoli 15-05
18:00
Torino
Udinese 15-05
20:45
Carpi
Lazio 15-05
20:45
Fiorentina
Palermo 15-05
20:45
Hellas Verona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.