Hervatting interlandloopbaan gloort voor oudste Ferdinand

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft de interlandcarrière van Rio Ferdinand nieuw leven ingeblazen. De verdediger van Manchester United heeft na bijna twee jaar weer zicht op een invitatie.

Hervatting interlandloopbaan gloort voor oudste Ferdinand

Ferdinand speelde in juni 2011 tegen Zwitserland zijn 81ste en voorlopig ook laatste interland. Maar het is mogelijk niet het einde van zijn interlandloopbaan aangezien hij is opgenomen in de voorlopige selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Montenegro.

Hodgson meldde dat hij Ferdinand weer heeft opgeroepen omdat hij de laatste tijd uitstekend speelt voor Manchester United. De 34-jarige verdediger komt ondanks zijn leeftijd zelfs nog in aanmerking voor het WK 2014 in Brazilië, als hij zijn huidige goede vorm blijft handhaven.

De uitnodiging voor Ferdinand is opmerkelijk omdat hij officieel vanwege sportieve redenen de laatste maanden niet in aanmerking kwam voor het Engelse elftal. Maar ongetwijfeld heeft de twist met John Terry een rol gespeeld.

Ferdinand heeft flink van leer getrokken tegen Terry die werd beschuldigd van racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand, zijn jongere broer. Maar door een gebrek aan alternatieven is Hodgson weer terecht gekomen bij Ferdinand.

Terry is gestopt, terwijl Phil Jagielka en Phil Jones door blessures niet inzetbaar zijn. Zeker is een plaats in de Engelse selectie echter nog niet voor Ferdinand. Met Gary Cahill, Joleon Lescott, Chris Smalling en Michael Dawson heeft Hodgson meer centrale verdedigers opgenomen in zijn 26-koppige selectie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen