Ook na afscheid Terry krijgt Ferdinand geen invitatie

Ook na het vertrek van John Terry blijft Rio Ferdinand buiten de Engelse selectie. Bondscoach Roy Hodgson heeft gekozen voor Ryan Shawcross als vervanger.

Ook na afscheid Terry krijgt Ferdinand geen invitatie

De toekomst van Ferdinand als international leek na een afwezigheid van anderhalf jaar weer een vervolg te krijgen. Na het afscheid van John Terry, met wie hij niet meer door één deur kon na een incident met zijn broertje Anton Ferdinand, werd gespeculeerd over een rentree van de verdediger van Manchester United.

Maar Hodgson laat Ferdinand links liggen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Polen op 12 en 16 oktober. De Engelse bondscoach heeft voor Ryan Shawcross gekozen als vervanger van Terry.

Voor de verdediger van Stoke City is het een nieuwe kans op een debuut als international van Engeland. In maart 2010 werd hij ook geselecteerd, maar maakte toenmalig bondscoach Fabio Capello geen gebruik van hem in het oefenduel met Egypte.

Aaron Lennon is de andere opvallende naam in de Engelse selectie, waartoe Wayne Rooney terugkeert na zijn blessure. De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft afgelopen twee jaar zijn land niet vertegenwoordigd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's