Hertha houdt Schalke op afstand in strijd om CL-tickets

Reacties

Hertha BSC mag blijven dromen van een terugkeer in de Champions League. De nummer vijftien van vorig seizoen bracht de voorsprong op Schalke 04 weer terug tot vier punten door thuis van FC Ingolstadt 04 te winnen.

Hertha houdt Schalke op afstand in strijd om CL-tickets

Hertha BSC – FC Ingolstadt 04 2-1
Begin dit jaar leken de CL-aspiraties van Hertha te hoog gegrepen toen de ploeg van trainer Pál Dardai in de eerste vijf duels van 2016 slechts vier punten pakte. De laatste weken stromen de overwinningen echter weer binnen voor de club uit Berlijn. Na de 2-0 zege van vorige week op Schalke 04 ging zaterdag ook Ingolstadt onderuit in de Duitse hoofdstad.

De naar de Bundesliga gepromoveerde club gaf aanvankelijk geen krimp, maar in de tweede helft maakte Hertha het verschil aan de hand van de twee aanvallers Genki Haraguchi en Salomon Kalou (foto). De ex-Feyenoorder stond in de 54ste minuut met een pass op aangever Marvin Plattenhardt aan de basis van de goal van de Japanner, die een kwartier later een vlijmscherpe voorzet op Kalou gaf: 2-0.

Ingolstadt sloeg zes minuten na de dertiende competitiegoal van de dertigjarige Ivoriaan nog terug met een rake kopbal van Lukas Hinterseer, maar de Hertha-goalie Rune Jarstein bleef daarna op de been. De club die in 1999/00 zijn enige CL-deelname kende, stevent met nog zeven speelronden te gaan daarom af op het miljoenenbal. De derde plaats geeft daartoe rechtstreeks toegang.

VfL Wolfsburg – Darmstadt 98 1-1
VfL Wolfsburg smaakt dit seizoen het genoegen van de Champions League met de kwartfinale tegen Real Madrid in het vooruitzicht, maar de werkgever van Bas Dost kan deelname volgend seizoen wel bijna uit het hoofd zetten. Zonder de nog revaliderende spits morste de Duitse vicekampioen tegen Darmstadt 98 voor de zevende keer dit kalenderjaar punten.

De van een gebroken middenvoetsbeentje herstellende Bas Dost liet zijn gezicht zien in het stadion van Wolfsburg. Volgende week hoopt de 26-jarige spits zijn rentree te maken.
De van een gebroken middenvoetsbeentje herstellende Bas Dost liet zijn gezicht zien in het stadion van Wolfsburg. Volgende week hoopt de 26-jarige spits zijn rentree te maken.

Kort nadat trainer Dieter Hecking met winteraankoop Bruno Henrique een extra aanvaller had gebracht, sloeg Darmstadt uit de counter toe. Sandro Wagner bleef ijskoud na balverlies van Wolfsburg op het middenveld. Max Kruse miste daarna nog een grote kans, maar André Schürrle hield het hoofd in de toegevoegde tijd wel koel: 1-1. Die Wölfe blijven achtste, op zes punten van nummer vier Schalke.

Hamburger SV – 1899 Hoffenheim 1-3
1899 Hoffenheim is dankzij de vierde overwinning in de laatste zes duels uit de onderste regionen van de Bundesliga weggekropen. De club van trainer Julian Nagelsmann, de opvolger van de gestopte Huub Stevens bezet geen directe degradatieplaats meer en heeft nu aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Kevin Volland liet na zijn misser van vorige week een penalty over aan Andrej Kramaric, waarna Volland zelf de marge vanuit een indirecte vrije trap vlak voor het doel verdubbelde (0-2). Na een handsbal van Pavel Kaderábek zette Aaron Hunt vanaf de stip de ruststand op het bord, maar halverwege de tweede helft herstelde Eduardo Vargas met een knap schot in de verre hoek de marge (1-3).

Door de zege staat Hoffenheim zestiende, met drie punten meer dan het Eintracht Frankfurt van Luc Castaignos. HSV blijft twaalfde.

Werder Bremen – FSV Mainz 05 1-1
Claudio Pizarro mag zich topscorer aller tijden noemen van Werder Bremen in de Bundesliga. De Peruviaanse veteraan (37) evenaarde clubicoon Marco Bode (foto boven) door zijn 101ste treffer in de Bundesliga te maken. Pizarro deed dat vanaf de stip, vlak nadat Julian Baumgartlinger de bezoekers plotseling op voorsprong had gezet.

Werder had voor rust de overhand, maar mocht in de tweede helft keeper zijn Felix Wiedwald dankbaar zijn voor de goede reddingen die zijn elftal op de been hielden. In de slotfase was er weinig opwinding meer, waardoor de thuisclub (veertiende) weer een puntje sprokkelde in de strijd tegen degradatie.

Mainz blijft als nummer zes zelfs loeren op een plek die recht geeft op Champions League-deelname, maar dan moet het wel drie punten inlopen op nummer vier Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.