Hertha BSC stuurt Luhukay de laan uit

Reacties

Jos Luhukay is ontslagen bij Hertha BSC. Dat was het resultaat van een crisisoverleg bij de Duitse club. Ook assistent Rob Reekers moet vertrekken. Technisch manager Michael Preetz weigerde op voorhand al zijn vertrouwen in de Nederlandse trainer uit te spreken.

Hertha BSC stuurt Luhukay de laan uit

Door de nederlaag van woensdag tegen Bayer Leverkusen (0-1) belandde Hertha BSC onder de rode streep. Luhukay, die sinds 2012 werkzaam was in Berlijn, kreeg de schuld van de mindere prestaties. De clubleiding van Hertha vond dat hij niet het maximale uit de selectie haalde.

In zijn eerste twee seizoenen in Berlijn was Luhukay nog bijzonder succesvol. Hij werd kampioen in de Tweede Bundesliga en bracht daarmee Hertha terug naar het hoogste niveau. In het eerste jaar na de promotie eindigde Luhukay op een verdienstelijke elfde plaats.

Eerder werkte de 51-jarige Luhukay als hoofdtrainer bij KFC Uerdingen, Paderborn, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg. Zijn ontslag betekent dat John Heitinga en Roy Beerens een nieuwe coach krijgen. Pal Dardai en Rainer Widmayer nemen voorlopig de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.