Hertha BSC slaat aanval Schalke 04 op derde plaats af

Schalke 04 heeft de opmars in de Bundesliga vrijdag zien stranden in Berlijn. Hertha BSC verstevigde door het succes (2-0) de derde plaats.

Schalke 04 had na twee overwinningen op rij de derde plaats in het vizier gekregen. De directe confrontatie met Hertha BSC bood ook de kans weer een stapje hoger te komen. Maar Die Königsblauen stapten als verliezers van het veld.

Schalke 04 liet zich in Berlijn allerminst onbetuigd. Zo testte Klaas-Jan Huntelaar halverwege de eerste helft keeper Rune Jarstein met een kopbal. Maar de thuisploeg ging beter met de kansen om. Kort voor rust sloeg De Oude Dame voor het eerst toe.

Salomon Kalou stond met een steekpass aan de basis van de 1-0. Genki Haraguchi was de ontvanger, waarna Vedad Ibisevic de score opende voor Hertha BSC. Na ruim een uur volgde de genadeklap voor Schalke 04. Verdediger Nicklas Stark bood de thuisploeg met een rake kopbal zekerheid van weer een succes op eigen veld.

Hertha BSC heeft vier punten voorsprong op Schalke 04, dat moet vrezen dat FSV Mainz 05 en Borussia Mönchengladbach voorbij gaan.