Hamburger SV zit Hertha dwars in Champions League-missie

Reacties

Hertha BSC heeft in de jacht op de Duitse Champions League-plaatsen dure punten verspeeld tegen Hamburger SV. De ploeg van aanvaller Salomon Kalou ging in Hamburg door goals van Nicolai Müller met 2-0 onderuit. Roy Beerens zat niet bij de selectie van Hertha.

Hamburger SV zit Hertha dwars in Champions League-missie

De doelpunten van Müller vielen in de 58ste en 75ste minuut en werden beide voorbereid door Lewis Holtby. Het duo bezorgde HSV daarmee pas de tweede overwinning sinds december. Van de laatste tien duels won de ploeg verder alleen van Borussia Mönchengladbach. De club stijgt door de zege van de twaalfde naar de tiende plek en neemt wat meer afstand van de degradatieplaatsen.

Voor Hertha is de nederlaag een flinke tegenvaller. De ploeg van trainer Pál Dárdai behoudt weliswaar de knappe derde plaats, maar ziet concurrent Schalke 04 door een 3-1 overwinning op 1. FC Köln dichterbij komen. Waar de club uit Berlijn vorig jaar op doelsaldo de nacompetitie voorkwam, heeft de ploeg nu zijn zinnen gezet op Champions League-voetbal.

Hertha won zijn laatste twee competitieduels, maar loopt nu voor het eerst weer averij op. Komende vrijdag is Schalke de tegenstander in het Olympiastadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.